Administratieve en fiscale actualiteiten

Actueel

Administratieve en fiscale actualiteiten

Nieuwe website voor Corts Administratie!

Het is zover: we hebben een website!

We hebben een website laten maken door internetbureau Monsterbrands! Deze is mobielvriendelijk, dus ook goed te lezen op een smartphone en/of tablet. En ook kunnen we heel gemakkelijk de website zelf aanpassen, bijvoorbeeld met relevante fiscale actualiteiten.

Electrisch autorijden: hoe aantrekkelijk is het?

Electrisch autorijden wordt steeds populairder. Maar wat kost dat nu eigenlijk? En is het iets voor u?

Uit recent onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat in 2016 het aantal stekkerauto’s (volledig elektrisch en plug-in hybride) in Nederland steeg tot in totaal zelfs meer dan 100.000. Of een electrische auto voor u in het gebruik interessant is, hangt sterk af van het aantal kilometers dat u dagelijks maakt. De huidige volledig electrische auto's hebben een actieradius van 100 tot ruim 500 km. Opladen gaat veel langzamer dan tanken: van een half uurtje bij een snellaadstation tot wel 10 uur bij gewoon opladen aan een laadpaal of thuis. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden, zeker wanneer u de auto wilt gebruiken lange ritten.

Omdat de batterijen in electrische auto's vrij kostbaar zijn momenteel, is een elektrische auto gemiddeld genomen duurder in aanschaf dan een gewone auto. Daar staat tegenover dat volledig elektrische auto’s momenteel zijn vrijgesteld van BPM.

Als u in een electrische auto van de zaak rijdt, mag uw werkgever de kosten van de laadpaal bij u thuis vergoeden. Dit geldt (uiteraard) ook voor de elektriciteit voor de auto en eventuele nodige aanpassingen. Bent u ondernemer, dan mag u de kosten van de laadpaal voor de auto van de zaak aftrekken van de winst. Rijdt u de electrische auto privé, dan kan uw werkgever dan bedraagt de maximale vergoeding op zakelijke kilometers € 0,19 per kilometer.

Maak kennis met de ervaren specialisten van Corts Administratie!